Návod na údržbu - Rainbow

Rainbow série D  rok výroby 1991 - 2000

téměř žádnou údržbu nepotřebuje. Má klasický elektromotor, kde by se měl cca 1x za 4 roky zkontrolovat stav uhlíků.
Zjednodušeně pro neelektirikáře : uhlíky jsou tyčinky, které se během provozu postupně ubrušují. pokud se ubrousí úplně, dojde ke zničení motoru.

Díky tomu, že nemá filtry, ani jemnou elektroniku, zvládne bez větších problémů i zanedbání údržby. Pokud víte, že údržbu nedodržujete tak, jak uvádí výrobce, bude se časem dostávat nečistota do dutin přístroje. Nehrozí tím zničení přístroje, ale nečistoty se pak při úklidu dostávají do vzduchu. Provádíme čištění dutin ultrazvukem.

Rainbow série E1 rok výroby 2000-2024

Tento model má ještě klasický ( odolný ) motor , ale už je osazen  HEPA filtrem. HEPA filtr je potřeba kontrolovat a včas vyměnit. Zanesený filtr nejprve jen brání průchodu vzduchu a tím snižuje účinnost vysávání. později začne nečistoty hromadit před sebou a zanáší se celý vnitřek přístroje. Také je potřeba cca 1x za 4 roky kontrolovat stav uhlíků. Zjednodušeně pro neelektirikáře : uhlíky jsou tyčinky, které se během provozu postupně ubrušují. pokud se ubrousí úplně, dojde ke zničení motoru.

Rainbow série E2 Gold, E2 Silver, E2 Black

Tyto modely již nemají klasický motor. Odpadá kontrola uhlíků, protože funkci motoru zajišťuje elektronická řídící jednotka. Ta je ovšem náchylná na prach. U těchto modelů je velké riziko závady, pokud se včas nevymění HEPA filtr. Nečistoty se pak před filtrem hromadí a dostávají se přímo do jednotky. Doporučuje se nejdéle po 4 letech nechat přístroj vyčistit ultrazvukem.

Zákazníci těchto Rainbow často přecházejí kvůli finančně náročné údržbě k přístroji Vivenso, který vychází z Rainbow série D a je velice odolný a nenáročný.

 

Zpět do obchodu